Case Lotgering

Geautomatiseerde verpakkingslijn

Klant vraag

Lotgering, een toonaangevende producent van vers en kwalitatief hoogwaardig vlees voor honden en katten in Zaandam, stond voor de uitdaging om hun verpakkingsproces te verbeteren. De huidige verpakkingsmachine voldeed niet meer aan de eisen, en er was behoefte aan een efficiëntere oplossing. Tijdens een routinegesprek met onze spare parts afdeling over een onderdeel voor hun vleesverwerkingsmachine, kwam naar voren dat een nieuwe verpakkingsmachine noodzakelijk was.

De Oplossing

Bij het eerste bezoek aan Lotgering was direct duidelijk dat er aanzienlijke verbeteringen mogelijk waren. De huidige verpakkingslijn vereiste veel handmatige inspanning, wat leidde tot fysiek zwaar werk voor twee operators. Er was hier niet alleen een kans om de verpakkingslijn efficiënter te maken, maar ook om het welzijn van de medewerkers te verbeteren.

Tijdens het bezoek werden gedetailleerde foto’s en video’s gemaakt van de huidige situatie. Met deze visuele informatie werd een gedetailleerde lay-out gemaakt voor verdere automatisering. Deze lay-out werd gebruikt om de voordelen van de nieuwe verpakkingslijn te presenteren. De aangeboden oplossingen vielen bij Lotgering in de smaak, waarna de realisatie van een complete nieuwe verpakkingslijn kon starten.

Sismation | Lotgering

Het Resultaat

De implementatie van de nieuwe verpakkingslijn bij Lotgering heeft indrukwekkende resultaten opgeleverd. De efficiëntie van de productielijn is aanzienlijk gestegen, wat direct heeft bijgedragen aan een hogere productiviteit en lagere operationele kosten. De nieuwe Case packer, die 120 stuks per minuut verwerkt, heeft een aanzienlijke toename in productiesnelheid mogelijk gemaakt.

Bovendien heeft de nieuwe oplossing het werk voor de medewerkers minder fysiek belastend gemaakt, wat heeft geleid tot een verbeterd welzijn en een aangenamere werkomgeving. De automatisering heeft ook de afhankelijkheid van menselijke tussenkomst verminderd, wat de algehele betrouwbaarheid van de productielijn ten goede is gekomen. Door te investeren in innovatieve oplossingen en strategische automatisering heeft Lotgering niet alleen de initiële behoeften behaald, maar ook bredere voordelen kunnen realiseren die bijdragen aan de algehele groei en efficiëntie.

Sismation | Lotgering

Contact

Bent u geïnteresseerd in een van onze automatiseringsoplossingen? Wij voorzien u graag van meer informatie tijdens een persoonlijk gesprek. Klik op onderstaande button, vul vervolgens het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op